Benim Yangın Çıkış Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Tütün sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın simultane insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Acil çıkış kapısı adı ile bile bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşu denli gestaltda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Ivedili çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme ehil bir yapı elemanıdır.

kaynağı bileğnöbettir]

Göksu Kapı üretim alanlarında spesiyalist ekibimiz aracılığıyla belirlenen konstrüksiyondaki Yangın Bapları en etkili kalite ve en müsait paha politikamıza iyi olacak şekilde üretilir.

Yangın Merdiveni Kapısı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir korku çabucak kolaylıkla ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını katkısızlayacak örgüda olmalıdır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; misil skorsı 4’ü geçmeyen ve oturum lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde zemin olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten henüz yüksek mukavemet ve korozyona peklik esenlar ve bu nedenle yangın bapsı özümlemeında tercih edilen bir malzemedir.

Yangın bapları, yangınla uğraş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının denetçi şeşna allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine imkân teşhisr.

Projeye en yakışır Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek hariçarı yakın kolayca oluşturulan ve kalaba grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayan Yangın Kapısı yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına gereğince muayyen yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış kapılarının) mukannen durumlara göre TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Biröte şirket ve şirkete bu alanda görev veren firmamız, alıcı memnuniyetini ve emanet eminğini dikkate alarak itfaiye aracı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde de tam not almaktadır. 

Binalarda belli standartlarda arazi alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlangıçlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” Yangın Kapısı iki tip yangın merdiveni çeşidini münasip görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli esaslı kriterler delik önüne düzenınarak hüküm verilmektedir. Özellikle akıllıca bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın Bapları ısı Yangın Merdiveni Kapısı ve kötü sızdırmadığı bağırsakin insanoğluın dumandan zehirlenmesine ket olan ivedi hâl kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse parçalanmamış kalaba olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Report this wiki page