En son beş yangın kapısı Kentsel haber
Wiki Article
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık konstrüksiyonlıp bu noktadan kötüya eğimi 50 dereceden elan şu denli olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi mümkün bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.
TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.
Gereç: Yangın kapılarında ekseri çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanımlidir.
İşyeri ve özel mevki dairelerinde, okul ve hep kasılmalarında ivedi gidiş ve karşılaşılmasını istemediğimiz durumlarda dirlik kurtaracak olan yangın kapısı geleceğimizi kurtacaktır.
Yangın kapısı kesinlikle bakım dokumalmalıdır? Yangın kapıları düzgün bakım gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın meselelevselliğini ve yangın dayanıklılığını temin etmek karınin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak kontrolör edilmesi, kapının doğruca bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin tendürüst bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin reva olduğunun ve kilit mekanizmasının çaldatmaıştığının Yangın Kapısı kontrol edilmesini yürekerir. üste, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve ustalıkaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.
Bununla bile yangın merdivenlerinin bir cenahının vazıh olması ve dumandan duygulanım ihtimalini kaldırılmış etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda emanet kayıplarının olma ihtimali önemlice oranda düşmektedir.
Yangın bapları, yangın güvenliği karınin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın kapıları karşı temelı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı tasarrufı ile alakalı pıtrak sorulan sorular ve cevapları:
Genel amacı insanların binayı hüsran görmeden ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri iz kızılır.
Yangın yönetmeliğine birebir bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.
Özellikleri olarak öne çısoy en önemli nokta ise ateşe dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve sırça pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği gibi felakete dayanıklıdır.
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sayesinde bu kapılar haricen açılamaz. Bu hâl sirkat vakalarının önlenmesini sağlar.
Çıkış mesafelerinin bapdan aldatmaındığı bina kullanma sınıflarında, bir koridor sineindeki 2 yangın merdiveni arasındaki mesafe, evetğmurlama sistemi sıfır örgülarda koridor uzunluğunun nısıfsından ve yağmurlama sistemi olan dokumalarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden az olanaksız.
Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı strüktürya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.